Petrol Station canopy refurbishment

Global-MSI has recently completed a major canopy refurbishment in the south-west of England. A top 10 independent retailer approached us with the requirement of upgrading the canopy as part of an overall site refresh.
Access to the original canopy construction drawings enabled a prompt response, provided instant specification definition all in accordance with local regulations, minimized downtime & disruption and avoided an expensive intrusive site survey and multiple site visits. Just as important was access to the original foundation design that enabled our in-house structural engineering team to determine their adequacy to support the raised canopy.

In addition to raising the canopy height, the refurbishment included replacement of the canopy undersheeting & support purlins, part repair and overcladding of the original structural fascias, painting of the columns and gutters and replacement of the canopy lights.

Despite challenging winter weather, work proceeded quickly and completion was achieved without disruption to the forecourt operation whilst the forecourt and sales building remained open throughout.